Verslag lange rit 24 augustus 2014

Op zondag 10 uur zijn wij vertrokken met 7 personen vanaf de ijsbaan in Wanneperveen.
De groep was niet groot maar de oorzaak hier van zal wel zijn omdat de rit een week was opgeschoven vanwege het slechte weer van de week er voor en er dan op deze dag andere afspraken zijn gepland.

Na even nog wat gepraat te hebben hebben wij de motoren gestart en op weg gegaan naar Garnwerd een plaatsje 10 kilometer boven Groningen.
Via Darp, Frederiksoord, Vledder dan via de Doldersummer heide en door het Drents Friesche woud waar wij koffie hebben gedronken.
Albert J. moest ons toen verlaten, want hij had zijn vrouw Alie beloofd om ’s middags met haar te geen fietsen, de laattse keer dit jaar want zij moet dinsdag geopereerd worden aan de knie, wie zijn vrouw lief heeft laat haar ’s morgens thuis en gaat ’s middags met haar fietsen.
Na de koffie richting Appelscha via het Fochteloƫr Veen, een mooi natuur gebied waar je normaal niet komt, (maar wel als je op de Tom Tom je eind bestemming in toetst en dan op de kronkelroute, heel wat makkelijker als eerder, je reed dan eerst een route met de auto en schreef op waar je langs zal gaan en zette de route dan op de tank of het stuur van de motor.)
toen richting Veenhuizen, Een, Steenbergen naar Roden waar het begon te regenen. Wij hebben toen even gestopt onder de overkapping van een benzinepomp. Klaas D. zei toen tegen mij: “je moet naar de lucht kijken waar de buien zitten en er dan van af.” Ik zeg: “ja maar dan raakt de navigatie in de war maar wij zien wel.” Het is wat, ik moet 3 dingen tegelijk doen: naar de lucht kijken, de navigatie en op de weg maar gelukkig werd het weer droog.
via Foxwold, Roderwolde over de A7, Hoogkerk na nog wat kronkelweggetjes en nog een buitje kwamen wij in Garnwerd, daar hebben we geluncht.

Op de terugweg begon het na 15 kilometer weer te regenen en ik maar naar de lucht kijken over de A28 richting Assen om maar zo snel mogelijk in een droog gebied te komen en dat lukte.
Toen weer via de navigatie de snelweg af en over Rolde naar Grolloo waar onze Pitstop was. Dit was vroeger de ouwe TT baan. Tijdens het koffie drinken hebben wij het er over gehad om met de club de ouwe TT route nog eens te rijden, de route is met borden aangegeven.
Toen de koffie op was weer opgestapt en over Hijken, kamp Westerbork enz.(je moet er niet aan denken wat daar allemaal is gebeurd in de oorlog en toch doe je het) op huis aan en iedereen vond het ondanks de regenbuitjes een mooie rit en dat doet de uitzetter er van toch goed die ook nog het verslag moest maken, tot Zondag 14 september.

Arend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*